O nás

O nás

O NÁS

  • ojedinělý koncept…
  • jediněčný zážitek v Praze…
  • každý večer končí potleskem…
  • pojmenován po prvorozeném synovi…

Rezervace

Gastronomický zážitek se sociálním přesahem – tak charakterizuje svou nejnovější restauraci Benjamin, Štěpán Návrat. 

Pražská gastronomická scéna se rozrostla o nejmenšího fine diningové člena.  Benjamin přinesl závan zahraniční zážitkové kuchyně do Čech. Základem je elegantní barový stůl tvarem připomínající podkovu, pouhých deset míst okolo, jediný someliér, dva kuchaři a jedinečný zážitek pro Vás.

Za tímto konceptem pojmenovaným podle  prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař a majitel Café Buddha, Štěpán Návrat. Vytvořil tak kulturně-sociální koncept restaurace, který Vás naladí na dobrou notu při pětichodovém či osmichodovém českém degustačním menu, které Vám představují samotní šéfkuchaři. Svou vizí se inspiroval v New Yorku v restauraci Daniel, Barceloně v restauraci La Barra a v Bangkoku u Gaggana.

Zvolil prostor, který umožnil pouhých deset zákazníků u stolu, tak aby byl přístup personálu k hostovi individuální, lidský a rodinný. Zároveň razí ideu, že restauraci tvoří zaměstnanci a jedna směna. Tudíž nás můžete navštívit od středy do soboty v časech 17:30 (5 chodů) a 20:15 (8 chodů). Restaurace otevírá své brány pouze rezervovaným hostům.

Degustace je svým způsobem divadelní představení, které začíná v přesně určený čas, probíhá podle daného scénáře a má svoje dva režiséry v podobě  šéfkuchařů Radka Jakubce a Tomáše Torhana.

Prvním režisérem je Tomáš Torhan. Tento mladík pochází ze Slovenska, kde započal svou kariéru. Zpočátku v luxusních hotelech a poté zakotvil v bratislavském La Monde. Po příchodu do Prahy působil v Kampa Parku. V rámci této pracovní etapy svého života působil na stáži ve vyhlášené restauraci Fauna v Oslu. Další profesní stanicí byla Kalina cuisine and vins. Byl také technickým porotcem v soutěži Bocuse d´Or. Tomáš je perfekcionista, který gastronomii neustále rozvíjí.

Druhým mužem v režii Benjamina je Radek Jakubec. Svou kuchařskou kariéru plně odstartoval v Londýně. Zde působil v Gordon Ramsay´s Boxwood Café. Po svém návratu do Prahy se stal součástí týmu restaurací Flambee, Hotel Hoffmeister a Square. Poté zamířil na šéfkuchařský post, kde Metropolitan pod jeho vedením získalo michellinské doporučení. Působil jako šéfkuchař/lektor v Chefparade a Cocina Rivero nebo La Riviére. Radek dokáže o dobrém jídle mluvit hodiny se zapálením, které je až nakažlivé.

Filosofií kuchyně je obnovovat a přetvářet staré české regionální recepty do netradičního a moderního hávu. Důležitou roli hraje především sezónnost, podle které se menu mění několikrát do roka. Jsme tak trošku jiná restaurace, kde můžete například ochutnat:

Netradiční úpravu býčích žláz v majoránkové strouhance se silnou hovězí šťávou – pokud jste je ještě neochutnali, zbavte se předsudků a dostanete tak možnost objevit zajímavou ingredienci, jejíž renesance navíc perfektně odpovídá trendům udržitelnosti a „no waste “ filosofie, tolik žádoucí právě při práci s masem. Dále se nechte vést na zemité vlně vegetariánské variace pórku, brambory, libečku a hub, které sekunduje vynikající kombinace zajíce s petrželí nebo jemný okoun, netypicky doplněný o zelí, kopr a kapustu. Na vrcholu se ocitnete ve chvíli, kdy ochutnáte intenzivní a harmonickou chuť daňka s tuřínem a perníkem.  Do časů dětství a mládí se bezpochyby vrátíte, když ochutnáte sladkou tečku v podobě nostalgicky laděné chuti kofily, kávy, čokolády a drobenky.

Hlavní surovina v každém chodu degustace je výhradně od českých dodavatelů. Sladkovodní ryby si ručně vybíráme ze sádek Josefa Kalendy z Chabrybárny. U výběru masa důvěřujeme několika farmám – Maso Klouda, Farma Hradištko, biopark Jižní Čechy a farmu Druhaz ze Sedlčan. U zeleniny vsázíme na osobní výběr od pana Buchaly z Třebovle či farmy ze Šlapanic. Mléčné produkty si vybíráme od farmářů Jana Millera a Stanislava Němce ze Svrkyně. Kluci často vyráží do lesa na houby a pro další plodiny, které každodenně využívají v svých receptech.